2024-04-03

2024-03-06


2024-02-26
Styrelsebeslut

 

 

 

Info 23-11-10
Viktig info angående den nya TV-tjänsten hos Telia.

Läs skrift här:

Viktig inormation
från Telia

Protokoll Årsmöte, >>>>

Kallelse och Info, pdf >>>

 

Datum för Årsstämma.
Onsdagen den 3 april, kl 19.00 i Väskinde Bygdegård.

Styrelsen vill höja anslutningsavgiften från 20 000 kr
till 30 000 kr, på grund av förluster i samband med nyanläggning. Stadgarna behöver ändras för att det ska bli möjligt. BESLUTAS av årsmötet.

Så här får du Hemtelefoni. >>>>

Telia gör omläggningen av TV för Väskinde fiber på måndag den 13 november kl 09.30

Efter 2h är det läge att starta om TV-box och när den startar upp visar den en inloggningssida med bla en QR-kod. Se bild i det bifogade materialet.
Du som redan hämtat ut ny Android TV-box (SDMC) och bara tittar på Telia TV genom med den nya boxen behöver inte förbereda något eller göra något aktivt vid dagen för omläggningen. Den nya boxen kommer igång igen automatisk efter omläggningen.
Den planerade uppgraderingen av TV-tjänsten kommer innebära ett kortare avbrott på både TV-tjänst och Internetuppkoppling. För att göra detta avbrott så kort som möjligt så finns det några viktiga saker du kan förbereda.Efter omläggningen kommer TV-signalen via bredbandet så tjänsten behöver vara aktiverad och TV boxen kopplad till bredbandet. Man behöver sätta sin TV-box bakom routern. Några har den direkt mot mediakonverter eller bredbandsswitch idag. Efter omläggningen kommer TV signal viabredband/router.

I och med ert senaste avtal har du tillgång till ny utrustning från Telia. Har du inte hämtat ut den och bytt än bör du göra detta. Kontakta Eva 070 535 2660 genast.

 Har du inte aktiverat ditt Telia-playkonto så gå in på ”mina sidor” på Telia och gör det. Behöver du hjälp ring supporten 020 202070

 Hälsningar Eva Pettersson, ordf Väskinde fiber

   
Kommande avhämtning av material De gamla Motorolaboxarna kommer att sluta fungera v 17 2023, nya boxar ARRIS finns att hämta för de som inte redan hämtat den 26 juni kl 1800 i bygdegården.
   

Årsmöte 5/4 2023

Årsmötesprotokoll >>

Ett välbesökt årsmöte i Väskinde Bygdegård välkomnades av ordföranden Eva Pettersson. Någon egentlig avtackning för det gångna året skedde inte, men det var uppenbart att styrelsens arbete varit mer än godkänt. Framgången med nya avtalet med Telia rev ned applåder. Efter mötet serverades kaffe och tårta som bjöd in till diskussioner mellan grannarna i Väskinde.
   

Info o Kallelse, läs här

Telia om hemtelefoni >>

Viktig Information och
Kallelse till Årsmöte med Väskinde Fiber onsdag den 5 april, kl 19.00 i Väskinde bygdegård.

   

Styrelsemöte 16/2 23

Läs protokoll >>


De gamla TV-boxarna Motorola som Telia lovade skulle fungera kommer att sluta fungera vecka 17, när omläggningen sker av nytt system hos Telia.
I gengäld kommer Telia att leverera en ny tv-box av märket ARRIS. Denna tv-box kan hämtas i samband med årsmötet eller hemma hos Eva.
Obs! Gäller de som fortfarande använder den gamla motorolaboxen.
Hårdvara och extra Tv-box delas ut vid årsmötet den 5 april.
   
I Bygdegården 28-29 januari hade vi utlämning av material och inlämning av abonnemangsval.

Personer som ej hämtat sin nya router och TV-box eller inte lämnat in sina blanketter för val av nya abonnemanget kan göra detta i samband med årsmötet i april.
Det går också att kontakta Eva Pettersson.

Då det inte finns uttag på nya routern för fast telefoni kan man beställa en adapter hos Telia/Teliabutiken. Och som tidigare gäller att man anger att det gäller ett kollektivt avtal med Väskinde Fiber.
Telia tfn 020-202070

   

Styrelsemöte 29/12

Protokoll, läs här

Utdelning av router och Tv-box, 28-29 jan -23
och att välja abonnemangsform

Information, läs här

Blankett, val av abonnemang, läs här

   
Senaste 15/11
Lite info om vad som pågår just nu.
Det är nu bara 8 Mediaomvandlare som behöver åtgärdas hos oss i Väskinde fiber.  Dessa kommer att kontaktas inom kort för att bestämma tid för byte eller annan åtgärd som behövs. Den 29 november stängs nätet ner för att åtgärda switcharna i noderna. Efter det kommer den nya hastigheten 1000/1000 börja gälla. Den nya utrustningen med router och TV-box kommer delas ut under januari. Mer info om det kommer. Har ni frågor eller funderingar är det bara att höra av sig.
Obs! Tänk på att starta om TV- boxen så ni får in de kanaler (bl a C-more) som nu ersätter de som försvunnit från Telia.
Hälsningar Eva
   

Nya avtalet,
dokument 11/10

Bildpresentation, läs här

Information, läs här

Installation, läs här

   
Nu är det nya fiberavtalet påskrivet och klart!
Tillsammans med 17 andra föreningar skrev vi alla under avtalet ons 15 juni. Vi blir först i Sverige med 1000/1000. Vi kommer att uppdateras med nya mediaomvandlare som nr 10 av 18 föreningar. Den första föreningen kommer igång i september och sen rullar det på tills alla är klara.
Mer info med priser, valmöjligheter och info om hur allt går till osv kommer i ett sommarbrev till alla medlemmar.

Glad midsommar!!
   

 

Väskindes innevånare bygger framtidens informations- och kommunikationsnät.
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

o

 
     
o
På Gång
 
o
 
o
 
o
 
o
 
o
 
o
 
     
>>>